Värmlandsfoto 2007

NyheterSkapad av Maria Granath 2006-11-28 21:46:26

VärmlandsFoto 2007

Medlemmar, gör Er beredda på att lämna in tävlingsbidragen i början av januari. Vi kommer att ha möte för att gemensamt märka och skicka in bilderna. Mer information kommer inom kort. Kontakta Maria eller Kerstin om Ni har frågor om tävlingen.

Blog Image

Tävlingen är indelad i sju (7) klasser:
Klass 1 Monokrom enbild.
Max 3 bilder per deltagare/fotograf i klassen.

Klass 2 Monokrom kollektion/tema.
I klassen får varje deltagare/fotograf deltaga med 3 bilder. Kollektionen skall innehålla ett tema eller bestå av en serie bilder med ett inbördes sammanhang.

Klass 3 Färgdia enbild.

Klass 4 Färgdia kollektion

Klass 5 Färgbild enbild.
Max 3 bilder per deltagare/fotograf i klassen.

Klass 6 Färgbild kollektion.

Klass 7 Färgbild natur.
Max 3 bilder per deltagare/fotograf i klassen. Som naturbild räknas bild där det inte får finnas något spår av människa. Naturfotografi skall skildra levande, otämjda djur och icke odlade växter
eller geologiska formationer i en naturlig miljö och som förekommer i olika former från insekter till isberg. Fotografier av djur som är tämjda, i fångenskap eller under någon form av inskränkning av friheten liksom bilder av odlade växter är inte tillåtna. Ett minimum av mänsklig förekomst är tillåten för naturmotiv som t ex storkar som anpassat sig till en miljö som skapats av människor. Även naturkrafter, såsom orkaner eller flodvågor som återtar sin rätt i naturen är tillåtet, t ex en jordbävningsdrabbad stad.
Originalbilden måste ha tagits av fotografen och valet av media saknar betydelse. Tillåten manipulation av bilden begränsas till retusch och får inte påverka innehållet av originalbilden.

Anmälningsavgiften är 50 kr per klass och deltagare.

Bilder, eller varianter av dessa, som tidigare uttagits för visning eller prisbelönats äger inte rätt att deltaga i Värmlandsfoto.

Montering: Färgbilderna och de monokroma bilderna skall monteras på kartong eller annat lätt material. Längsta sidan får inte överstiga 40 cm.
Diabilder skall monteras i glasade ramar, 5 x 5 eller 7 x 7 cm. Den som vill få diabilder visade i ev. efterföljande utställning får själv ombesörja pappersutskrift.

• Kommentarer(0)//www.torsbyfotoklubb.se/#post6